Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Степан Полторак провів зустріч з представниками Київської асоціації військових аташе

Сьогодні, 13 грудня, Степан Полторак провів зустріч з представниками Київської асоціації військових аташе, акредитованих в Україні, інформують у прес-службі МОУ.

Сторони обговорили безпекову ситуацію, яка склалася навколо України. Міністр оборони розповів про актуальні моменти поточного стану подій.

"Тривала агресія Росії тепер, після нападу та захоплення українських військових кораблів у районі Керченської протоки, набуває відкритого характеру. І вочевидь, що ця агресія не зупиниться, про що свідчать останні події, – зазначив Степан Полторак. – Україна вимушена ввести правовий режим воєнного стану в окремих областях держави. Російська Федерація накопичила потужне військове угруповання уздовж кордону із Україною. І це свідчить про те, що Росія не відмовилася від спроб захопити нашу країну. Для чого вони розмістили ракетні комплекси "Іскандер" неподалік наших кордонів, значно збільшивши ймовірний радіус ураження нашої території?"

За словами Міністра оборони, спостерігається накопичення російської зброї на кордоні, а провокація у Керченській протоці, хоча переміщення української корабельної групи відбувалося згідно з усіма нормами міжнародного права, росіянам потрібна була для подальшого здійснення відкритої агресії щодо України.

"Тому запровадження в окремих регіонах воєнного стану, причому у доволі м’якій його формулі, є адекватною відповіддю на ті загрози українській державності, які існують на цей момент", – сказав він.

Говорячи про заходи, які проводяться в рамках введення воєнного стану, глава оборонного відомства зазначив, що за останні роки проведена зборова підготовка приблизно 200 тисяч резервістів, які є мотивованими патріотами та здебільшого мають бойовий досвід, готові за першої потреби стати на захист держави.

"Ми серйозно готуємося до подальшої ескалації поточної російської агресії. Україна має право на самозахист, але у нас немає жодних намірів щодо початку наступальних дій – як в районі операції Об’єднаних сил, так і на кордоні з Росією, – підкреслив Міністр оборони. – Україна вирішуватиме цю ситуацію винятково у політико-дипломатичний спосіб. Але агресивна політика нинішньої Росії примушує нас бути пильними й невпинно готуватися, значно підвищуючи обороноздатність країни".

"Натепер оборонне відомство працює із підприємствами, які формують економіку країни, оборонно-промисловим комплексом задля того, аби налагодити чи прискорити випуск та поставки потрібної військової техніки й озброєння. Налагоджено співпрацю із обласними штабами оборони, у відомстві створено центр координації між органами військового управління та органами виконавчої влади. Зараз відбулося багато змін в українському війську. І це не тільки реформи Міністерства оборони та органів військового управління. Це нові частини, нова система підготовки та логістики, – наголосив Степан Полторак. – А передусім найголовніше – це люди і ставлення їх до військової служби, той новий рівень довіри солдата до командира, який ми спостерігаємо. Це означає, що перспектива у Збройних Сил України однозначно є. Реформу ми не припиняємо, бо це єдиний спосіб для нас утримати ситуацію і створити спроможні Збройні Сили".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ