Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Сто тисяч вступників зареєстрували свої кабінети

10 липня кількість електронних кабінетів вступників перевищила позначку в 100 тисяч. Про це інформує Освіта.ua.

Підсумовуючи майже двотижневу реєстрацію електронних кабінетів, директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров відзначив, що навіть через певні загрози у зв’язку з масовою кібератакою система працювала у штатному режимі.

Водночас, деякі вступники дійсно мали труднощі зі створенням кабінетів. Вони були пов’язані як з неуважністю самих абітурієнтів – помилки під час внесення даних, реєстрація на пошти з доменами, що перебувають під санкціями, неправильне зазначення паролів, так і з певними проблемами у співставленні масивів даних сертифікатів ЗНО та атестатів в системі.

«Перші дні реєстрації електронних кабінетів дозволили побачити як сильні, так і слабкі сторони нового програмного забезпечення ЄДЕБО. Система працює – справляється з обробкою великого обсягу даних, безпроблемно завантажуються додатки, програма перевіряє валідність інформації про вступника в різних джерел (атестат та сертифікат ЗНО, паспорт) тощо. Минулого тижня була виявлена системна похибка, пов`язана з некоректним внесенням даних до бази сертифікатів ЗНО в одному з регіонів. Наразі вона локалізована і кількість проблемних реєстрацій зведена до мінімального відсотку», – наголосив Шаров.

Нагадаємо, подання заяв до вишів через електронні кабінети буде відкрито вже 12 липня і триватиме до 18:00 26 липня. Реєструвати електронні кабінети можна до 18:00 25 липня.

Освіта.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ