Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дослідження UNICEF: Стоп шкільному цькуванню

Як інформують у прес-службі Головного територіального управління юстиції у Львівській області, результати дослідження UNICEF показують, що кожна четверта дитина (24%) зазнає булінгу з боку однокласників. А 67% пережили прояви такого насильства.

Порушення прав дитини в Україні досить часте явище. Права дитини можуть бути порушені дорослими, однолітками, які часто знущаються один над одним.

Найголовнішою проблемою, що стосується цькування в школі, називають розрив між поколіннями. Причинами цього є природна втрата монополії батьків на авторитет, посилення цінностей індивідуалізму в суспільстві, який витісняє на другий план цінності сім’ї, та розвиток інформаційних технологій, що дозволяє дітям самостійно отримувати необхідну інформацію.

Саме через цей розрив у комунікації поколінь 48% дітей, відповідно до того ж опитування UNICEF, ніколи не розповідали про випадки насилля в школі.

В більшості випадків дорослі ігнорують факти насилля між дітьми. Лише третина дорослих у таких ситуаціях стає на бік постраждалої дитини. Така реакція підриває довіру дітей до вчителів та батьків.

В Сокальському районному суді учні «Суддівської школи» заслухали наступний курс лекцій. Зокрема, начальник Сокальського РВ ДРАЦС ГТУЮ у Львівській області у рамках правопросвітницького проекту #ЯМАЮПРАВО!, провела для учнів урок на тему - CтопБулінг. В ході якого учні зрозуміли для себе, що таке булінг, які психологічні ознаки булінгу і як правильно діяти у відповідних випадках проявів цькування. Діти дуже зацікавилися цим питанням, прийняли активну участь в обговоренні причин прояву булінгу та як з ним боротися і допомогти іншим.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ