Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Страшні розстріли Харкова: статистика загиблих і поранених

Внаслідок ворожих обстрілів житлових районів Харкова гинуть десятки мирних жителів.

Про це інформує ДСНС.

Після останнього обстрілу міста Харкова до лікарень надійшла 31 особа з пораненнями різного ступеня тяжкості. Одна жінка померла. Оскільки обстріл закінчився нещодавно, кількість поранених може змінитися, а кількість загиблих буде повідомлено пізніше.

Усього за останню добу до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги ім. проф. О. І. Мещанінова та міської клінічної багатопрофільної лікарні №25 доправлено 44 поранених. З усіх доправлених померли 7 людей. 

За словами голови облВА Олега Синєгубова, російський ворог обстрілює житлові райони Харкова, де немає критичної інфраструктури, де немає позицій ЗСУ, у які б могли цілитися росіяни.

Наразі тривають обстріли у районах Олексіївка, Салтівка, Павлополь.  

Через це влада не може вчасно задіювати рятувальні служби та ліквідовувати наслідки.

За процесуального керівництва Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова розпочато досудове розслідування у трьох кримінальних провадженнях за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що призвело загибель людей, та за фактом незаконного перетинання державного кордону, поєднаного із застосуванням зброї  (ч. 3 ст. 110, ч. 5 ст. 437, ч. 2 ст. 332-2 КК України) стосовно  трьох військовослужбовців ЗС РФ: 31-річного Голубєва Віктора Андрійовича, 21-річного Гаврілочева Романа Олександровича та 19-річного Воробйова Вадима Валерійовича.

Голубєв В. А. є командиром 1-го мотострілкового відділу, 3-ї мотострілкової роти військової частини 02511 з місцем дислокації: Ленінградська область, Виборгський район, с. Каменка. Він зареєстрований за адресою: Ленінградська область, м. Луга, вул. Середня - зарічна, буд. 52-А.

Гаврілочев Р. О. є механіком водія МТЛБВ, 138 мотострілкової бригади  військової частини 02511 з місцем дислокації: Ленінградська область, Виборгський район, с. Каменка  Він зареєстрований за адресою: м. Вороніж, провул. Радужний, 1.

Воробйов В. В. є рядовим кулеметником 1-ї окремої мотострілкової бригади, військової частини 02511 з місцем дислокації: Ленінградська область, Виборгський район, с. Каменка. Він зареєстрований за адресою: Тамбовська область,  Тамбовський район, с. Будівельник, Мікрорайон Північний, буд. 44-А, кв. 36-А.

Вказані російські військовослужбовці брали участь у бойових діях проти Збройних Сил України, були затримані 26 лютого 2022 року близько 12-13 години в порядку ст. 208 КПК України і взяті у полон на території Харківського району.

Наразі всім трьом затриманим повідомлено про підозру та в порядку ст. 615 КПК України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 30 діб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ