Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Стрийщина спільно з ЛОДА напрацює власний стратегічний План розвитку

фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
фото - пресслужба ЛОДА
1/4
Розробка стратегій розвитку Стрийської міської територіальної громади стала основою для обговорення під час сьогоднішнього засідання робочої групи, яке провели у Стрию.

Про це Гал-інфо повідомили у пресслужбі ЛОДА.

Мета зустрічі: разом з представниками обласної влади та громадою виокремити пріоритетні напрями співпраці, аби сприяти розвитку Стрийської громади. Результатом зустрічі має стати стратегічний План розвитку, котрий напрацюють за підсумками засідання.

Серед основних тем засідання: участь громади в державних та обласних програмах, результат медичної реформи, розвиток галузі освіти, логістичний та туристичний потенціал тощо.

Учасниками дискусій стали представники від Львівської облдержадміністрації та Стрийської громади.

«Метою нашої сьогоднішньої зустрічі з представниками місцевої влади, бізнесу та громадським активом є обговорення пріоритетів розвитку. Маємо задати собі питання про те, куди ми рухаємося, яку громаду хочемо побачити через 7-10 років, і що для цього кожному з нас потрібно зробити. І лише тоді, коли ми об’єднаємо свої зусилля і сплануємо крок за кроком свої дії, то зможемо досягнути стратегічних цілей щодо розвитку економіки та покращення якості життя в громаді. Завдання команди Львівської обласної державної адміністрації в цьому плані - допомогти кожній громаді області сформувати свої дієві довгострокові плани розвитку з урахуванням засад державної та обласної стратегій. Наше завдання полягає у формуванні Стрийської громади, як центру економічного зростання з промисловим потенціалом та логістичними перевагами. Вдало спланувавши сталий та всебічний розвиток, мудро використавши наявні можливості, спільно досягнемо стратегічних цілей», - зазначив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

«Ставимо перед собою ціль - до кінця року затвердити на сесії Стратегію розвитку нашої громади. Це не перша наша зустріч, в майбутньому плануємо разом з експертами обговорити усі важливі питання, які сприяли б цьому розвитку. Безумовно, нам важлива підтримка і допомога від області. Для себе виокремив такі пріоритети: відкритість, доступність та прозорість роботи з громадою», -  сказав міський голова Стрия Олег Канівець.

Отож, під час засідання учасники провели панельні дискусії за кількома напрямками:

  • Основні акценти розробки стратегій розвитку територіальних громад;
  • Можливості для участі громади в реалізації державних та обласних програм;
  • Розвиток госпітальних округів. Необхідні заходи щодо усунення негативних явищ у сфері охорони здоров’я громади;
  • Стратегія розвитку освіти. Бачення щодо покращення якості надання освітніх послуг в громаді;
  • Перспективи використання логістичного потенціалу територіальної громади;
  • Сучасні тенденції розвитку аграрного сектору. Бачення щодо;
  • Можливості громад у реалізації міжнародних розвиткових програм та проєктів;
  • Можливості та шляхи використання туристичного потенціалу.

До слова, спільно з департаментами ЛОДА розробку стратегій розвитку супроводжують у Белзькій, Сколівській, Рава-Руській міських, Красненській, Добротвірській селищних та Добросинсько-Магерівській сільській громадах.

Зазначимо, що цілі стратегії визначає сама громада, ЛОДА ж пропонує повний методично-консультативний супровід експертів та департаментів.

Серед спікерів засідання: заступник директора департаменту економічної політики Вадим Табакера, начальник управління транспорту та зв‘язку Степан Рудницький, директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, директор департаменту освіти і науки Олег Паска, керівниця управління та курортів Львівської ОДА Наталя Табака, директор департаменту агропромислового розвитку Тетяна Гетьман, директор департаменту міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Роман Шепеляк. Модератор - радник голови Львівської ОДА Галина Бордун.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ