Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Студентам іноземних вишів заборонили виїзд через масові фальсифікації документів

В умовах воєнного стану студенти-чоловіки, які здобувають освіту в закордонних ЗВО, не зможуть виїхати за кордон через масові підробки документів.
Фото з відкритих джерел

Як повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в коментарі LIGA.Life, дозвіл на виїзд для такої категорії чоловіків військове керівництво скасувало ще 14 вересня.

За словами Демченка, причиною такого рішення стала масова підробка документів чоловіками задля виїзду за кордон.

"Раніше, за рішенням вищого військового керівництва, студентам, які навчались за кордоном до 24 лютого, дозволяли виїжджати за межі України для продовження навчання. Прикордонники цю норму виконували, забезпечуючи пропуск. Проте в останні місяці почались масові підробки документів, які нібито підтверджують навчання чоловіків за кордоном", – пояснює Демченко.

Як повідомив речник ДПСУ, лише протягом липня-серпня виявили 600 людей з підробленими документами про нібито навчання в іноземних вишах.

Рішення про заборону виїзду за кордон стосуватимуться як студентів, які вступили в іноземні вищі навчальні заклади цього року, так і тих, хто вже навчався там протягом минулих років.

Андрій Демченко також додав, що за Постановою Уряду від 27 січня 1995 р. № 57, яка регламентує Правила перетину державного кордону громадянами України, чоловіки-студенти іноземних навчальних закладів не входять у перелік винятків, яким дозволений перетин кордону. 

"Це питання може бути вирішене, якщо внесуть зміни до постанови уряду №57", – зазначив речник.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ