Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Студенти УКУ представили Україну на конференції «Національна модель ООН»

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/2
Понад 2700 студентів зібралися на першу частину «Національної Моделі Організації Об'єднаних Націй» у Нью-Йорку (National Model United Nations). Серед них – семеро студентів Українського католицького університету та Національного університету «Києво-Могилянська академія». Про це інформує Львівська ОВА.

«Це вже сьома участь спільної та єдиної української команди УКУ та НУ «Києво-Могилянська академія» у конференціях NMUN, яка щоразу має подвійну місію – показувати високий рівень української освіти та відкривати Україну для міжнародних студентів і глобальної академічної спільноти», – ділиться заступниця проректора з інтернаціоналізації УКУ, тренерка команди від УКУ Галина Процик.

«National Model United Nations» – міжнародна освітня рольова гра, в ході якої імітується засідання різних органів системи ООН. За результатами жеребкування, українська команда отримали честь представляти Албанію у пʼяти комітетах. 

Делегати з України провели ґрунтовну підготовку, вивчили усі деталі світового та регіонального позиціонування Албанії стосовно порядку денного свого комітету, підготували позиційні документи з пропозиціями вирішення проблематики та готові до багатосторонніх переговорів з узгодженням позицій. 

Дві наскрізні пріоритетні цілі, якими албанські дипломати настановили українську команду:

  • повна синхронізація албанської позиції з позицією країн Європейського Союзу;

  • беззаперечна підтримка України у боротьбі з російським агресором.

«25 березня, перед стартом сесій, ми мали честь представити свої напрацювання на зустрічі із новопризначеною Пані Посол Албанії при ООН, старшим радником та радником з питань регіональної взаємодії, конфліктів та превентивної дипломатії. Це була унікальна можливість зануритися у дуже тонкі та важливі деталі політичного та дипломатичного процесу, які, без сумніву, допоможуть нам якнайкраще виконувати роль албанських делегатів у пʼяти комітетах. Мушу визнати і похвалитися, що наші студенти вразили албанську місію рівнем своєї підготовки і точністю питань. Вони щиро дякували за нашу присвяченість і ми отримали від цього дуже багато натхнення для подальшої роботи. Ми дякуємо за тепле прийняття, відверті розмови, щире ділення інформацією та даними, але найбільше – за стійку солідарність з Україною. Бажаємо успіху українській команді», – ділиться Галина Процик. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ