Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Студенти-журналісти зі Львова пройшли стажування у польському Щеціні

Студенти факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка отримали можливість пройти практику в Щеціні (Польща).

Стажування стало можливим завдяки угоді між факультетом журналістики ЛНУ та Центром медіаосвіти та інтерактивності Щецінського університету.

Під час практики українські студенти мали насичену програму. Вони відвідали радіостудію Щецінського університету, де записали власні подкасти, взяли участь у програмі "Посиденьки" на Радіо Щецін, пройшли майстер-класи у телевізійній студії під керівництвом Беати Вєчорек, редакторки телепрограм. Крім того, майбутні журналісти зустрілися з українською громадою Щеціна та відвідали найбільшу бібліотеку Західного Помор'я.

"Це була захоплююча нагода побачити, як працюють закордонні медіа", - поділилася враженнями Ольга Рура, студентка факультету журналістики ЛНУ.

Особливу увагу студенти приділили спілкуванню з місцевою українською громадою, члени якої зберігають свою культуру та мову, незважаючи на те, що багато хто з них народився вже в Польщі.

Практика включала також культурну програму: екскурсії містом та поїздку до приморського містечка Свіноуйсьце.

На завершення стажування студенти отримали сертифікати у ректораті Щецінського університету.

Це стажування стало важливим кроком у професійному розвитку майбутніх журналістів, надавши їм можливість отримати практичний досвід роботи в міжнародному медіасередовищі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ