Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сучасні дитсадки: на що звернути увагу при виборі дошкільного закладу

Будучи дорослими і навіть маючи власних дітей, ми з теплом згадуємо час (пригадуємо відчуття дитинства), коли самі були дошкільнятами і відвідували дитячий садок.

Манна каша з грудочками, суворі вихователі з перемінним настроєм та вибірковим ставленням мали б відійти в забуття. Та чи так це на практиці? 

Сучасне українське суспільство трактує свої вимоги до виховання дітей, їхнього гармонійного розвитку та безпеки. Перед батьками постає вибір: у якому садочку моїй дитині буде комфортно та вона з радістю пройде шлях від малюка до школяра? 

У Львові працюють понад сотні дошкільних закладів комунальної чи приватної форм власності. Аби допомогти батькам, родичам визначитись з дошкільним закладом, керівництво запрошує охочих дітей оглянути садок.

Фото "Золотий Ключик"

Зокрема дитячий приватний садок “Золотий ключик”, що працює на вул. Журавлиній, 3-а у Львові з 2008 року, і найвищою похвалою вважає позитивні відгуки вихованців та їхніх батьків. 

У закладі навчаються діти від двох до шести років, тому спочатку батьки хвилюються, як пройде процес адаптації у малечі. Аби батьки та близькі були спокійні, що дитині комфортно й весело, педагоги надсилають фото та новини зі садочку. Вихователі та викладачі, які працюють з дітьми, зрозумівши їх психотип, звички, налагоджують з ними довірливі стосунки. 

Заклад “Золотий ключик” з відповідальністю ставиться до виховання здорових і щасливих дітей, тому: 

  • у садочку є облаштоване укриття з усіма вигодами, де діти разом з вихователями можуть перечекати тривогу. На території закладу також знаходяться охоронці, і ведеться цілодобове відеоспостереження.
  • керівництво ретельно підбирає постачальників продуктів харчування. До прикладу, фрукти та овочі до столу привозять сертифіковані регіональні агрокомпанії. Найбільше дітям смакують домашні страви: перші страви, гарніри з м’ясом, салатами, свіжоспечена випічка та солодощі. Також батьки можуть узгодити окреме меню для дитини, якщо  у сім’ї всі вегетаріанці чи дотримуються певної дієти.  
  • вихованцям пропонують спеціальні заняття та гуртки під керівництвом фахівців (англійська мова, музика, фізкультура, лікувальна коригуюча гімнастика, бойовий гопак, хореографія). Через ігри, забави, співи, танці вдається без примусу заохотити дітей до навчання. 

  • саме психологічній підтримці та патріотичному вихованню маленьких українців відведено частину навчальної програми.  Діти беруть активну участь в різдвяних святах, патріотичних подіях та вшануванні пам’ятних дат, аби маленькі українці вчились тлумачити події нашої історії та культури з ранніх літ. 
  • життя дошкільнят є дуже насиченим: окрім занять в садочку, ігор на майданчику регулярно група відвідує цирк або театр. 


З п’яти років у “Золотому ключику” розпочинається набір з підготовки до школи.  Заняття з математики, читання, письма(грамоти) проходять двічі на тиждень в мінігрупах до п’яти дітей або ж індивідуально. 

Завдяки спеціальній програмі дитячого садка діти стають більш незалежними і підготовленими до плавного переходу до початкової школи.


Упродовж навчання в дошкільному закладі діти активно відкриваються світу, тому важливо допомогти їм надалі формуватися й стати ще більш самостійними. У садочку малечі прищеплюють корисні звички, у дітей будується впевненість в собі, вони навчаються комунікувати з однолітками та дорослими, розвивають свої творчі здібності. Тому батькам важливо не прогадати з місцем, що стане другою домівкою для їх малечі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ