Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Суд дозволив «Електрону» виготовити 55 автобусів для Львова

Концерн «Електрон» оскаржив у суді рішення Антимонопольного комітету, який скасував тендер на закупівлю 55 автобусів для Львова. Цю інформацію Гал-інфо підтвердили у прес-центрі концерну.
Фото - Сергій Бобра

Нагадаємо, у січні 2016 року Львівське комунальне автотранспортне підприємство №1 (АТП-1) оголосило тендер на закупівлю 55 низькопідлогових автобусів для перевезення пасажирів на міських маршрутах у Львові.

До участі в торгах надійшли чотири  пропозиції: ДП «Автоскладальний завод № 1» ПАТ «Автомобільна компанія Богдан Моторс» (265,100 млн грн), ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» (264 178 578,00 млн грн), ТОВ  «УкрЄвроМАЗ» (198,99 млн грн), ТОВ «Авто-Сіті-бас» (277,5 млн грн). Двох останніх учасників не допустили до участі в торгах через відсутність повного переліку документів.  А найбільш вигідною для себе пропозицією АТП-1 визнало саме пропозицію «Електронтрансу».

ТОВ  «УкрЄвроМАЗ» звернулося зі скаргою на порушення процедури проведення закупівлі в адміністративну колегію  Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері державних закупівель. Скаргу прийняли до розгляду.

20 квітня 2016 року колегія АМКУ винесла рішення зобов’язати замовника, тобто, АТП-1 скасувати процедуру закупівлі.

Переможець конкурсних торгів, концерн «Електрон», звернувся до суду зі скаргою на рішення АМКУ. Суд ухвалив рішення на користь скаржника. Відтак, тендер на виготовлення 55 автобусів для Львова отримало саме підприємство «Електронтранс», яке є частиною львівського концерну «Електрон».

Додамо, що Львів уже отримав від концерну «Електрон» 10 автобусів, тендер на виготовлення яких був оголошений ще у 2015 році. Ці автобуси довжиною 12,1 м можуть вмістити 100 осіб, мають 30 сидячих місць, їх оснащено двигуном «Євро 5». Вартість - приблизно 3,8 млн грн за один.

Крім того, місто планує придбати у підприємства сім нових трамваїв та кілька тролейбусів.

Автобуси, виготовлені за умовами нового тендеру, коштуватимуть місту приблизно 4,8 млн грн кожен.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ