Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд не підтримав прохання Дубінського щодо скасування підозри

У Київському апеляційному суді 21 грудня тривало засідання суду щодо народного депутата Олександра Дубінського. Захисники та сам нардеп просили скасувати підозру в організації схеми незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Суд залишив ухвалу без змін.
Олександр Дубінський. Фото УНІАН

Засідання почали з виступу Дубінського, повідомляє Суспільне

Він розповів, що у ніч з 30-31 листопада його побили у СІЗО. В цьому звинуватив генпрокурора Костіна.

"Прошу це вважати відкритим зверненням до Зеленського. І зняти з мене всі підозри. Справа про виїзд ухилянта, немає свідків. Мені показово вдягли браслет, я далі критикував чинну владу. Через 2 місяці я отримав підозру (про виїзд ухилянтів за кордон), вона вигадана. Це був волонтер, його допитали і відпустили, потім почали фальсифікувати його свідчення", – сказав Дубінський

Сторона захисту просила апеляцію задовольни повністю.

"В нього відсутній закордонний паспорт і він не може покинути територію України. Під час обшуків все вилучили, тому знищувати докази він не може", — додав адвокат Руслан Гладкий.

Як пише видання, натомість прокурор просив залишити апеляційну скаргу без задоволення. Дубінський, за його словами, допомагав Базюку перетнути кордон піл виглядом волонтера.

"Схема полягала, що Базюк перетне кордон, як волонтер. За вказівкою Дубінського, був укладений договір з Базюком, що він волонтер. 17 липня Базюк виїжджав закордон, але не перетнув. 22 він це зробив. Ця підозра обґрунтована, він може переховуватись і впливати на іншого підозрюваного по цій справі", — сказав під час виступу прокурор Олександр Мельник.

Також, адвокат подавав клопотання, щоб взяти Дубінського на поруки. Але поручителя не було, він в ЗСУ. Суд відмовив.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ