Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд обрав запобіжний захід Дубінському

Печерський райсуд Києва обрав народному депутатові Олександру Дубінському, якого підозрюють у службовому підробленні документів для виїзду за кордон, запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з носінням електронного браслета терміном до 8 жовтня.
Олександр Дубінський. Фото УНІАН

Про це повідомляє Суспільне із зали суду.

"Клопотання задовольнити, застосувати до Олександра Дубінського запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Покласти обов'язки на строк до 8 жовтня 2023 року прибувати до слідчого прокурора, слідчого судді, не відлучатися за межу Київської області без дозволу слідчого прокурора, суду, не спілкуватися зі свідками у справі, здати на зберігання паспорт громадянина України для виїзду за кордон", — йдеться в ухвалі суду, яку зачитала суддя.

На початку засідання адвокат нардепа звернувся з клопотанням відкласти засідання, бо зараз відбувається пленарне засідання у Верховній раді, а в судовій залі перебувають ще три депутати. Дубінський також просив перенести розгляд запобіжного заходу.

"Засідання зараз важливі, вони відбуваються раз на 5 тижні, прошу задовольнити клопотання", — сказав Дубінський.

Прокурор Олександр Мельник заперечив, наголосивши на тому, що особиста присутність депутата на судовий процес не впливає.

"Яким чином депутати тут, а не в сесійній залі, я не розумію. Депутати не впливають на судовий процес", — сказав прокурор.

Суддя відмовилася перенести засідання.

Сторона обвинувачення просила суд застосувати до нардепа запобіжний захід у вигляді особистого зобов‘язання з носінням електронного браслета і не відлучатись зі свого місця проживання.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ