Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд ООН визначив дату подання Україною меморандуму за позовом проти Росії

Україна має до 12 червня 2018 року подати меморандум у Міжнародний суд ООН, який розглядає справу "Україна проти Росії" у зв'язку з порушенням Росією Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України з питань євроінтеграції Олена Зеркаль у своїй статті для DT.UA.

"Минулого тижня суд визначив дату подання меморандуму Україною - 12 червня 2018 р. - і контр-меморандуму РФ - 12 липня 2019 р. Саме в них буде викладено весь обсяг доказів та аргументів сторін у цій справі", – йдеться у статті.

Зеркаль зазначає, що винесення Міжнародним судом ООН наказу щодо тимчасових заходів – "це зовсім не кінець справи". Повний розгляд справи, за її словами, займе кілька років.

Як відомо, 6 березня Міжнародний суд ООН у Гаазі розпочав розгляд позову України, що вимагає притягнути до відповідальності Росію за підтримку терористів на сході України та за дискримінаційні дії у Криму.

19 квітня Міжнародний суд ООН відмовив у запровадженні тимчасових заходів проти Росії за позовом України в рамках Конвенції по боротьбі з фінансуванням тероризму. Водночас суд погодився з тимчасовими заходами у питанні дискримінації національних меншин у Криму. 

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ