Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд ООН зобов'язав Ізраїль запобігти геноциду у Газі

Міжнародний суд ООН зобов’язав Ізраїль зробити більше, щоб запобігти вбивствам палестинських мирних жителів у Секторі Гази та завдати шкоди їм. Водночас суд не погодився на прохання Південної Африки про негайне припинення вогню в Газі.
Ізраїль і Палестина досягли угоди про припинення вогню в секторі Газа

Як повідомляє ВВС, засідання Міжнародного суду ООН є частиною справи, порушеної Південною Африкою, яка стверджує, що Ізраїль здійснює геноцид проти палестинців.

Суд постановив, що Ізраїль повинен вжити всіх заходів, щоб уникнути вбивства палестинців, заподіяння їм серйозних тілесних чи психічних ушкоджень або запровадження заходів, спрямованих на те, щоб палестинські жінки не народжували дітей.

Ізраїль повинен переконатися, що його військові не вчиняють жодних актів геноциду.

Ізраїль також повинен запобігати та карати будь-які публічні коментарі, які можна вважати підбурюванням до геноциду в Газі, і має вжити заходів для забезпечення гуманітарного доступу в регіон.

Крім того, за рішенням суду Ізраїль повинен запобігти будь-якому знищенню доказів, які можуть бути використані у справі про геноцид і має подати звіт до суду протягом одного місяця після оголошення цього судового рішення.

Суд також висловив серйозну стурбованість долею заручників, яких утримує ХАМАС, і закликав до їх негайного звільнення.

Водночас суд не погодився на прохання Південної Африки про негайне припинення вогню в Газі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ