Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд позбавив квартири у Ковелі військовослужбовця з Росії

Мешканка Ковеля Волинської області звернулася до суду з позовом на 52-річного чоловіка про визнання його таким, що втратив право на користування житловим приміщенням, оскільки є військовослужбовцем та мешкає в Російській Федерації
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це інформує Ковель Медіа.

У лютому 2020 року жінка придбала у Ковелі квартиру, причому в будинковій книзі з листопада 2006 року тут прописаний чоловік, який у цьому приміщенні не проживає більше десяти років, є військовослужбовцем та мешкає в Росії.

Позивачка вказує, що усі витрати по утриманню квартири вона несе самостійно у розмірі стовідсоткових нарахувань, а реєстрація відповідача в житловому приміщенні суттєво впливає на величину суми, яка сплачується за житлово-комунальні послуги.

Відповідачу повідомили у належний спосіб відповідно до ст. 128 ЦПК України про дату, час та місце судового засідання, на яке він не з’явився без повідомлення причин і не відреагував.

За вказаних обставин суд, зі згоди представника позивачки, прийшов до висновку про можливість ухвалення рішення при заочному розгляді справи, що відповідає положенням ст. 280 ЦПК України.

Допитана в судовому засіданні свідок, яка є сусідкою власниці квартири, показала, що остання її купила у відповідача, котрий не проживає в ній понад 10 років, оскільки є військовослужбовцем та мешкає в Російській Федерації. Інша свідок підтвердила, що його тут нема вже тривалий період часу, і що він виїхав на проживання до Росії.

Ковельський міськрайонний суд під головуванням судді Петра Бойчука позов задовольнив повністю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ