Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд присудив 3 роки позбавлення волі за ухилення від мобілізації

Червоноградський міський суд Львівської області виніс вирок чоловіку, який отримав повістку, однак відмовився від проходження служби. Суд призначив йому 3 роки позбавлення волі.

У матеріалах справи вказано, що чоловік 1991 року народження, уродженець Запорізької області, зареєстрований в с. Михайлівка Запорізької області, який проживав у смт. Добротвір Львівської області, непрацюючий, одружений, влітку 2023 року отримав повістку та пройшов військово-лікарську комісію. За результатами ВЛК чоловіка визнали придатним до служби. Після цього йому вручили повістку на відправку до Збройних сил України. Однак особа відмовилася від проходження служби, про що написала відповідну заяву на ім’я начальника Червоноградського РТЦК та СП. Тим самим – ухилилася від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період.

У суді мешканець смт. Добротвір свою вину визнав частково. Пояснив, що в нього стався стрес, після чого відмовився від проходження служби. Додав, що займається волонтерством, допомагає ЗСУ.

Проаналізувавши наведені вище обставини, суд, об’єктивно дослідивши та оцінивши всі зібрані та перевірені у судовому засіданні докази в їх повній сукупності, прийшов до переконання про доведеність винуватості обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, тобто ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період.

Враховуючи обставини справи, суддя Червоноградського міського суду визнав мешканця смт. Добротвір винним в ухиленні від мобілізації за ст. 336 ККУ. Та призначив 3 роки позбавлення волі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ