Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд у справі Шеремета дослідив фрагменти вибухівки і здійснить виїзне засідання

Шевченківський районний суд Києва 2 вересня продовжив розгляд справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета щодо обвинувачених Яни Дугарь, Андрія Антоненка і Юлії Кузьменко.
Фото - УНІАН

Про це повідомляє Укрінформ.

У залі суду присутні прокурор, усі троє обвинувачених разом із захисниками, а також один з представників потерпілих.

На минулому засіданні суд перейшов до дослідження речових доказів у справі від прокурора. Зокрема, досліджено пакет з 95 однотипними металевими фрагментами, серед яких, за словами прокурора, — циліндричні елементи протипіхотної міни направленої дії МОН-50, вилучені під час огляду місця загибелі Шеремета, огляду автомобіля “Субару”, яким користувався журналіст, та інші, і кашкети, вилучені під час обшуку за адресою проживання Антоненка.

«Судовий розгляд відкладено на 21 вересня. Будемо організовувати у цей день виїзне судове засідання. Збираємося тут, у суді, об 11:00 і будемо організовувати прибуття до місця знаходження речових доказів», - поінформувала головуюча суддя Оксана Голуб.

Необхідність проведення виїзного судового засідання пов’язана з тим, що суд у цій справі знаходиться на етапі дослідження речових доказів від прокуратури, а деякі речові докази у справі є габаритними, зокрема, це кузови автомобілів.

Нагадаємо, що Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року у Києві у результаті вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання і оголошення підозр лікарю та волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь та ветерану АТО Андрію Антоненку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ