Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд уже понад 9 годин розглядає питання про продовження арешту Єфремова

Печерський районний суд міста Києва вже понад 9 годин розглядає клопотання прокуратури щодо продовження на 60 діб терміну тримання під вартою екс-регіонала Олександра Єфремова. Засідання суду розпочалося в понеділок о 12.00, повідомляє кореспондент Укрінформу.

На початку засідання сторона обвинувачення надала адвокатам додаткові матеріали справи. Суддя Світлана Шапутько дала адвокатам час для ознайомлення з ними.

Згодом вона задовольнила клопотання захисників і змінила порядок проведення судового засідання. Зокрема, погодилась на дослідження доказів в залі суду, а не в нарадчій кімнаті.

Адвокати заявляли, що в 1030-ти сторінках справи проти Єфремова немає належних доказів, які б доводили вину їх підзахисного. Захист також стверджував, що підслідність цієї справи відноситься до компетенції НАБУ, а не ГПУ.

"191 стаття і 364 (Кримінального кодексу України. - Ред.) є підслідними в теперішній час Національного антикорупційного бюро України, тим більше, щодо таких осіб, як колишні і теперішні народні депутати і великого рівня і рангу можновладці", - сказав адвокат Олександр Мельников.

Він наголосив, що після набрання чинності ч.5 ст.216 ККУ розпочаті слідчими органами прокуратури кримінальні провадження продовжують здійснюватись слідчими органів прокуратури до закінчення досудового розслідування, але не довше 2 років.

"Два роки, як слідує з аркушу один тому 1 цієї справи (справи Єфремова. - Ред.) сплили 16 липня цього року... І всі докази зібрані, таким чином, є незаконними і підлягають виключенню. Я прошу вас прийняти рішення про визнання доказів неприпустимими і виключити їх", - звернувся він до судді.

У своїх виступах троє адвокатів Єфремова просили суд не задовольняти клопотання прокуратури про продовження строку тримання під вартою їх підзахисному.

Після адвокатів суд надав слово Єфремову, який стверджував, що у матеріалах справи прокуратура не надала жодного доказу щодо вчинення ним тих злочинів, які йому інкримінуються. "Ні одного доказу, що я скоював злочини, які мені інкримінуються, в матеріалах справи немає", - сказав екс-регіонал.

Після виступу Єфремова суд має відправитись до нарадчої кімнати для прийняття рішення по суті клопотання прокуратури.

Термін дії міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо Єфремова закінчується 28 вересня. 

Як повідомляв Укрінформ, 30 липня слідчими Генпрокуратури України спільно з СБУ Єфремова було затримано в аеропорту "Бориспіль". 1 серпня Печерський районний суд міста Києва застосував до Єфремова запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 28 вересня без права внесення застави.

Єфремова затримали за підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Крім цього, йому інкримінується пряма підтримка злочинної організації "ЛНР", а також незаконне заволодіння майном "Луганськвугілля".

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ