Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд в Одесі дозволив проводити акції 2 травня

Одеський окружний адміністративний суд не задовольнив позов міськради про заборону масових акцій на Куликовому полі з 1 по 10 травня. Про це повідомляє прес-служба суду.

Виконком міськради просив заборонити збори, демонстрації та інші мирні акції, зокрема присвячені пам'яті загиблих 2 травня 2014 року.

На думку чиновників, такі заходи можуть привернути увагу радикалів і загрожувати безпеці громадян.

Суд не знайшов підстав обмежити права громадських організацій на проведення масових акцій, але заборонив їм використовувати піротехніку і макети зброї.

Напередодні керівник Одеської області Михайло Саакашвілі повідомив, що президент Порошенко доручив ввести в Одесу додаткові сили поліції і Нацгвардії, але в міністерстві внутрішніх справ це заперечили.

У ніч проти вівторка невідомі обстріляли з гранатомета будівлю одеського банку, а також напали на наметове містечко біля мерії та побили людей, які протестували проти мера.

2 травня 2014 року в Одесі відбулися сутички між прихильниками і противниками нової влади України. У цих сутичках та пожежі, що спалахнула в Будинку профспілок, загинули близько 50 людей.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ