Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд визнав незаконним масштабне будівництво у Брюховичах

Суд визнав незаконним будівництво у Брюховичах на Широкій,2 та постановив повернути ділянку з приватної власності.
фото NGL.media

Як повідомило видання Діло, Господарський суд Києва за позовом Львівської обласної прокуратури області визнав незаконним право власності ГО "Асоціація інвалідів захисників вітчизни "Львівська здравниця" на ділянку на вул. Широкій, 2 у Брюховичах.

Господарський суд Львівської області повністю задовольнив позов прокуратури до ГО “Асоціація інвалідів захисників вітчизни “Львівська здравниця” про визнання незаконним та скасування рішення Брюховицької селищної ради, дозволу та державної реєстрації права власності на незавершене будівництво у Брюховичах на вул. Широкій, 2.

Ділянку площею 3,5 га на вул. Широкій у Брюховичах призначили в 1990-х роках під будівництво школи, але так і не завершили. У 2020 році, Брюховицька селищна рада безкоштовно передала підприємству громадської організації «Асоціація інвалідів захисників вітчизни «Львівська здравниця» земельну ділянку на вул. Широкій, 2. Тоді йшлося, що ця організація збудує на місці недобудованої школи реабілітаційний центр для ветеранів. Втім, виявилось, що насправді там планують збудувати торговий центр і житло, а реабілітаційний центр мав займати лише 1%.

Дозвіл на будівництво видала Державна інспекція архітектури і містобудування без відома міста Львова.

Суд визнав незаконним та скасував рішення виконавчого комітету Брюховицької селищної ради від 23 жовтня 2020 року про надання вихідних даних для проєктування об`єктів будівництва на вул. Широкій, 2 в смт Брюховичі. Також суд скасував дозвіл Державної інспекції архітектури та містобудування України від 20 жовтня 2022 року, виданий ГО “Асоціація інвалідів захисників вітчизни “Львівська здравниця” на виконання будівельних робіт на вул. Широкій, 2 в смт Брюховичі. Державну реєстрацію права приватної власності ГО “Асоціація інвалідів захисників вітчизни “Львівська здравниця” на об`єкт незавершеного будівництва багатофункціонального комплексу громадського призначення у складі реабілітаційного центру для учасників ООС (АТО) з припиненням такого речового права на нерухоме майно, на незавершене будівництво на вул. Широка, 2 в смт Брюховичі також було скасовано судом.

На це рішення ще може бути подана апеляційна скарга.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ