Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд закрив справу проти п'яного судді, який погрожував даішникам пістолетом

Подільський райсуд Києва закрив справу проти судді Макарівського райсуду Київської області Владислава Оберемка, який погрожував пістолетом правоохоронцям, що затримали його п'яним за кермом автомобіля. Про це йдеться в ухвалі суду від 9 грудня, повідомляють "Українські новини".

Справу було закрито після клопотання потерпілого, який під час інциденту знімав поведінку Оберемка на відео і подав на нього до суду. Однак пізніше на суді він заявив про відмову від обвинувачення і попросив закрити кримінальне провадження.

Він пояснив це тим, що кримінальна справа стосовно судді Оберемка порушена за його заявою і відноситься до кримінального провадження у формі приватного обвинувачення і відмова потерпілого від обвинувачення є безумовною підставою для її закриття.

Прокурор та інші потерпілі в судовому засіданні виступили проти закриття справи, однак суд задовольнив клопотання і закрив справу проти судді Оберемка, знявши з нього всі звинувачення.

Як відомо, вночі 28 лютого 2015 року інспектори ДАІ після нетривалої погоні зупинили автомобіль BMW Х5, за кермом якого перебував п'яний суддя Оберемко.

Він спершу відмовлявся виходити з машини, а пізніше дістав пістолет моделі ПМ-Т, зняв його з запобіжника і направив у бік міліціонерів зі словами "Я зараз тебе застрелю". Після цього він намагався запропонувати даішникам хабар.

Потім Оберемко повідомив співробітниками ДАІ, що є суддею і вони не мають права його затримувати, сів у машину і зник з місця злочину.

Все це фіксували на відеокамеру двоє свідків, які прибули на місце події. Незабаром судді було пред'явлено звинувачення за ст. 296 (хуліганство), ст. 129 (погроза вбивством) та ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронних органів) Кримінального кодексу.

Із звинуваченнями проти Оберемка виступали Верховний суд і генпрокурорВіктор Шокін, Вища комісія суддів усувала Оберемка від посади.

У березні МВС анулювало дозвіл Оберемка на використання зброї.

УП

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ