Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Суд залишив чинною розмір застави депутату райради Львова від ЄС Михайлу Василині

Запобіжний захід ексголові Грядівської сільради, який підозрюється у зловживанні владою, залишено без змін. Про це повідомили на сторінці Львівського апеляційного суду.
Михайло Василина, депутат Львівської районної ради від "Європейської солідарності".

Нагадаємо, 09 лютого слідчий суддя Галицького районного суду, задовольнив клопотання старшого слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого управління ГУНП у Львівській області та обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, терміном на 60 діб, тобто до 09 квітня 2023 року включно, колишньому Грядівському сільському голові Жовківського району Львівської області, нині депутаті Львівської районної ради Михайлу Василині. Також було встановлено заставу, в розмірі 80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що складає 214 720 грн.

Михайло Василина вніс дану заставу, однак вирішив оскаржити її розмір в апеляційному суді.

23 лютого 2023 року Львівський апеляційний суд розглянув апеляційні скарги захисників в інтересах підозрюваного ексголови Грядівської сільради на ухвалу Галицького районного суду м. Львова від 9 лютого 2023 року про застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Ухвалою Галицького районного суду м. Львова застосовано відносно 54-річного ексголови Грядівської сільради запобіжний захід у виді тримання під вартою до 9 квітня 2023 року, з визначеним розміром застави у розмірі 80 прожиткових мінімумів, оскільки останній підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 КК України.

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду розглянувши апеляційні скарги захисників відмовила у задоволенні таких, залишивши ухвалу слідчого судді без змін.

Зауважимо, під час розгляду апеляції Михайло Василина скаржився, що така сума застави є для його сім'ї дуже значною, адже він понад 15 років лікується від гіпертонії, а також витрачає кошти для навчання сина. Не забув Михайло Василина зокрема згадати й воїнів АТО, які отримували земельні ділянки: "А це практично кожна друга сім'я", - повідомив суду Василина.

Як повідомляло Гал-інфо раніше, Михайло Василина підозрюється у вчиненні незаконних дій щодо забезпечення розпорядження землями державної форми власності та їх передачі в приватну власність.

Слідчий вказує, що Грядівський сільський голова Михайло Василина, діючи умисно, в порушення вимог законодавства України, вчинив незаконні дії щодо організації передачі у приватну власність земельної ділянки на території с. Гряда сформованої за рахунок земельної ділянки державної власності, яка перебувала в постійному користуванні Інституту біології тварин НААН.

Варто зазначити, що зараз крім кримінальної справи стосовно Михайла Василини, існує ще одна пов'язана справа. Так 07 березня 2023 Жовківський районний суд буде розглядати позов Михайла Василини та ще чотирьох позивачів (Левковський Олександр Юрійович, Терешкевич Світлана Василівна, Джала Мирослава Андріївна, Джала Марія Олександрівна, - дані суду) до Львівської районної ради Львівської області, Львівської районної державної адміністрації та Інституту біології тварин Національної академії аграрних наук України, з вимогою визнання недійсним та скасування державного акту про право постійного користування землею.

Дані особи намагаються через суд скасувати державний акт на право постійного користування землею Інститут біології тварин Національної академії аграрних наук України. Ймовірно саме стосовно цієї землі й стосується кримінальна справа щодо ексголови Грядівської сільради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ