Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська райрада ризикує залишитись без депутатів: хто за кордон, а хто за ґрати

Напередодні стало відомо, що шестеро депутатів Львівської районної ради складають свої депутатські повноваження, а один депутат перебуває під слідством.

Шестеро депутатів Львівської районної ради складають свої депутатські повноваження

Зокрема, заяви про дострокове припинення повноважень депутата Львівської районної ради подали:

  • Браташ Ольга - об'єднання "Самопоміч"
  • Демків Святослав - партія "Голос"
  • Шмід Олег - об'єднання "Самопоміч"
  • Маївка Галина - партія "Голос"
  • Мартин Ірина - партія "Голос"
  • Андрес Олександра - партія "Європейська солідарність"

Варто зазначити, що зокрема Олег Шмід, якого обрали за списками партії "Самопоміч", за інформацією Гал-інфо виїхав з України одразу після повномасштабного вторгнення росії 24 лютого 2022 року і більше не з'являвся ні на своєму робочому місці в ЛКП "Інститут просторового розвитку" ні на сесіях Львівської районної ради (згідно з даними ЛРР з 13 сесій Олег Шмі відвідав лише 3). 26 жовтня 2022 року, на його місце було призначено нового директора, ним став Ростислав Білинський.

Про причини складання мандатів іншими депутатами наразі не повідомляють. Але однією з ймовірних може бути рішення РНБО, яке підтримав Президент України Володимир Зеленський, відповідно до якого заборонено виїздити за кордон всіх посадових осіб центральної влади, різних інших рівнів місцевої влади.

"Хочуть відпочивати зараз – будуть відпочивати поза межами державної служби. За кордон їздити на відпочинок чи з якоюсь іншою недержавною метою посадовцям більше не вдасться", - зазначив Володимир Зеленський.

Також Львівська районна рада, може втратити ще одного депутата. Мова про ще одного представника партії "Європейська солідарність" - Михайла Василину. Який ризикує невдовзі відправитись за ґрати через ймовірні махінації з землею під час перебування на посаді Грядівського сільського голови Жовківського району Львівської області.

Михайло Василина, депутат Львівської районної ради від "Європейської солідарності".

Згідно з даними слідства, теперішній депутат від "Європейської солідарності" Михайло Василина, будучи службовою особою органу державної влади, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи у власних інтересах та в інтересах третіх осіб, всупереч інтересам служби, за попередньою змовою групою осіб, вчинив незаконні дії щодо забезпечення розпорядження землями державної форми власності та їх передачі в приватну власність, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам. Відповідно до ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України, дані дії караються позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Станом на 24 лютого 2023 року слідство триває.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ