Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд заочно арештував ексголову ПриватБанку

22 грудня 2021 року за клопотанням детектива НАБУ, погодженого прокурором САП, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому голові правління ПАТ КБ "ПриватБанк" Олександру Дубілету.
ПриватБанк

Про це інформує пресслужба САП.

Під час слідства встановили, що у грудні 2016 року, за день до визнання «ПриватБанку» неплатоспроможним, голова правління спільно з іншими особами на підставі неправдивих документів виплатив коштом банку понад 136,89 млн гривень на користь страхової компанії, пов'язаної з «ПриватБанком».

Окрім цього, вказана особа підозрюється у  розтраті грошових коштів банку в переддень його націоналізації в особливо великому розмірі шляхом незаконного списання зобов’язань компаній-нерезидентів за рахунок коштів «Приватбанку», організації незаконної та документально не обґрунтованої заміни боржника на підконтрольну та пов’язану «Приватбанком» компанію для подальшої неможливості стягнення коштів на користь банку та прикритті вчиненого злочину. Загальна сума збитків у цьому епізоді сягає 314 901 825,8 дол. США, що згідно з офіційним курсом Національного банку України станом на 16.12.2016 становить 8 281 448 814,81 гривня.

28 жовтня 2021 року слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання прокурорів та детективів та надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia) щодо колишнього голови правління ПАТ КБ "ПриватБанк".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ