Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суд зобов'язав Київраду скасувати заборону на продаж алкоголю вночі

Господарський суд Києва 10 квітня зобов'язав міськраду скасувати рішення про заборону продажу алкогольних і слабоалкогольних напоїв з 23:00 до 10:00. Про це повідомляє Київське обласне відділення Антимонопольного комітету України, позов якого суд задовольнив.

20 грудня це відділення АМКУ зобов'язало Київраду в місячний термін скасувати заборону на продаж алкоголю вночі, проте це рішення столичні депутати проігнорували. Комітет визнав, що Київрада вчинила антиконкурентні дії у справі встановлення не передбачених законами України заборон і обмежень для реалізації товарів.

Нагадаємо, рішення про заборону продавати алкоголь вночі Київрада ухвалила 22 вересня 2016 року. Заборона поширюється тільки на продаж алкоголю в закладах роздрібної торгівлі. Продаж спиртних напоїв і пива в ресторанних закладах під обмеження не підпадає.

Крім заборони продавати алкоголь у магазинах вночі, в столиці з березня 2016 року діє повна заборона на продаж алкоголю в кіосках, незважаючи на спроби домогтися її скасування в судах.

Лівий берег

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ