Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд зобов’язав Офіс генпрокурора закрити справу Татарова

Шевченківський районний суд Києва зобов’язав Офіс генерального прокурора закрити справу за підозрою заступника керівника Офісу Президента Олега Татарова у пособництві в одержанні хабаря.

Про це повідомляє УНН з посиланням на ухвалу суду.

"Зобов'язати уповноваженого прокурора Офісу Генерального прокурора, який входить до групи прокурорів у кримінальному провадженні №52020000000000655 від 20.10.2020, вчинити процесуальну дію - прийняти постанову про закриття кримінального провадження №52020000000000655 від 20.10.2020 на підставі п. 10 ч. 1 ст. 284 КПК України", - йдеться в ухвалі суду.

В рішенні суду зазначено, що адвокат заступника директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС Костянтина Дубоноса подав скаргу на бездіяльність прокурора ОГП. Він зауважив, що у справі закінчився строк досудового розслідування, тому провадження підлягає закриттю.

Суд встановив, що адвокат Дубоноса 18 листопада 2021 року звернувся до прокурора ОГП з клопотанням про закриття справи, оскільки в ній закінчився строк розслідування. Проте прокурор так й не ухвалив рішення за клопотанням захисника. Слідчий суддя зазначив, що строки слідства у справі закінчилися, а тому всі отримані після цього докази можуть бути визнані недопустимими, адже була недотримана належна процедура проведення та завершення досудового розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ