Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Суд зобов’язав РФ повідомити про стан здоров’я 4 політв’язнів

Європейський суд з прав людини зобов’язав Росію до 5 вересня надати інформацію щодо стану здоров’я чотирьох політв’язнів Кремля — Станіслава Клиха, Володимира Балуха, Еміра-Усейна Куку та Сергія Литвинова, - Громадське.

Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

Згідно з рішення суду, Росія має повідомити, яке медичне обслуговування українцям надавали та чи надають зараз.

Крім того, РФ має надавати інформацію щодо політичних в’язнів, в доступі до яких вона відмовляла раніше українським консулам, омбудсмену та правозахисникам.

10 серпня Україна подала нову заяву до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) стосовно українських політв’язнів, які незаконно утримуються у тюрмах Росії та анексованого Криму. В заяві на 130 сторінках описано порушення щодо 71 політв’язня. 

У липні Росія надіслала в ЄСПЛ інформацію про здоров’я політв'язня Сенцова.

5 липня підконтрольний окупаційній владі Раздольненський районний суд Криму визнав українського політв’язня Володимира Балуха винним у нібито побитті начальника ізолятору тимчасового тримання та засудив його до 5 років позбавлення волі та штрафу 10 тисяч рублів.

Станом на 23 серпня Балух голодує 158 днів.

В Росії та в анексованому Криму утримують 64 українських політв'язня, 27 з яких перебувають на території Росії.

58 — затримані у Криму чи у справах, пов'язаних з Кримом. Ці цифри не враховують в'язнів, що утримуються на території самоназваних республік.

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ