Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суду прийдеться з'ясувати адресу "Віденської кав'ярні"

Як повідомляло Гал-інфо, напередодні Верховний Суд задовольнив скаргу Львівської міськради та скерував на повторний розгляд справу про демонтаж конструкцій тераси "Віденської кав’ярні".

Нагадаємо, у червні 2021 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Віденська кав'ярня" звернулося з позовом до Управління охорони історичного середовища Львівської міської ради, в якій просило визнати протиправним та скасувати припис, про демонтаж конструкцій тераси "Віденської кав’ярні". Попередні суди "Віденська кав'ярня" виграла, однак напередодні Верховний суд України прийняв рішення повернути справу на повторний розгляд.

Верховний Суд задовольнив скаргу міста у справі "Віденської кав’ярні"

Як повідомив в коментарі Гал-інфо один із власників "Віденської кав'ярні" Олег Мандюк, це вже було третє подання касаційної скарги Львівською міською радою, попередні два Верховний суд відмовився розглядати.

"Вже всі терміни на подачу були протерміновані. Ми будемо з'ясовувати чому він (Верховний суд, - ред) прийняв. І в цій постанові Верховного суду їх мотивація є такою, що прибудова є пам'яткою архітектури", - зазначає Олег Мандюк.

Відповідно до наданих журналістам документів, прибудова до "Віденської кав'ярні" була введена в експлуатацію у 2003 році.

"Засадничо не може будівля, що збудована та здана в експлуатацію у 2003 році, бути пам'яткою архітектури. Це не є відтворення чи реставрація, це нова будівля. Я її збудував більшою і збудував на верху терасу. До 2002 року тут був пустир", - повідомив Олег Мандюк.

Також він зазначив, що при подачі документів на будівництво даної тераси в документах вказувалась адреса Проспект Свободи,12. Але після побудови постало питання присвоєння адреси. Оскільки на той час головний будинок був у власності Львівської обласної ради, то новобудові не могли присвоїти адресу ту саму адресу, відповідно прибудові Галицька районна адміністрація надала адресу - пл.Підкови, 2.

"Ми в суді будемо доказувати, що це нова будівля, яка не має ніякого відношення до історичної пам'ятки", - зазначає Олег Мандюк.

Також Олег Мандюк надав нам один з проєктів, який йому пропонують реалізувати у Львівській міській раді.

Проєкт реконструкції, який пропонує реалізувати Львівська міська рада. Надав Олег Мандюк.

"Для чого це і як я маю це експлуатувати? Мені кажуть, що це буде коштувати близько 300 тисяч доларів. Ми ледве виживаємо. Covid, війна. Про що ви взагалі говорите", - підсумував Мандюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ