Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Судитимуть екс-керівника підприємства, який завдав шкоди МОЗ на 42 млн грн

Генпрокуратурою направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника одного з підприємств, який завдав Міністерству охорони здоров’я та бюджету України матеріальну шкоду на суму понад 42 млн грн. Про це повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

Управлінням з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України та Департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України, за оперативного супроводження Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економіки Служби безпеки України, направлено до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника одного з підприємств, який, будучи переможцем торгів на поставку антиретровірусних лікарських препаратів, у 2014 році отримав від Міністерства охорони здоров’я України в якості попередньої оплати державні кошти в сумі понад 52 млн грн на закупівлю вказаних медичних препаратів.

Проте підозрюваний поставив ліків лише на 10 млн грн, а решту коштів, перерахованих на рахунок очолюваного ним підприємства, в подальшому використав не за призначенням та вивів за кордон на рахунки структур, що не мають відношення до фармакологічного бізнесу, внаслідок чого завдав Міністерству охорони здоров’я та бюджету України матеріальну шкоду в особливо великому розмірі на суму понад 42 млн грн.

Дії цього підприємця кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), за якою передбачено відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ