Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

977 українок скористалися безоплатною державною послугою лікування безпліддя

977 українок скористалися безоплатною державною послугою лікування безпліддя, - МОЗ України.

Згідно зі статистикою, кількість безплідних пар у світі та Україні стабільно зростає. Для того, щоб наблизити доступ до послуг з відновлення репродуктивного здоровʼя, що є одним із основних способів отримати високі шанси стати батьками, у 2024 році в Програму медичних гарантій було додано новий пакет — «Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення іn vitro)». Цей крок став відповіддю держави на складну демографічну ситуацію та зростання кількості жінок та чоловіків, яким діагностують «безпліддя».  

Від початку року безоплатною медичною послугою за пакетом «Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення іn vitro)» скористалися 977 українок. 368 жінок, за даними Національної служби здоровʼя України (далі — НСЗУ), завагітніли після отримання даних послуг.

Наразі 18 медзакладів країни, з них — 13 приватних клінік, 3 комунальні та 2 державні лікарні, уклали договори з НСЗУ. Пацієнти можуть безоплатно отримати послуги з лікування безпліддя в будь-якому законтрактованому закладі, незалежно від місця реєстрації проживання. Повний їх перелік — за посиланням.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ