Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Суперечки за землю для учасників АТО: ОДА проти «Краєвиду»

Голова Львівської ОДА Олег Синютка сьогодні, 28 липня, підписав розпорядження про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок по 7 сотих для 143 бійців АТО, які входять у об'єднання "Патріоти 3". Водночас 70 добровольців АТО, яким кооператив «Садівниче товариство «Краєвид» також пообіцяв ці ділянки, претендують на цю землю. Про це сьогодні, 28 липня, на прес-конференції повідомив демобілізований боєць АТО Костянтин Дерюгін, передає кореспондент Гал-інфо.
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
1/3

Мова йде про 15,2 га землі під будівництво за адресою вул. Замарстинівська (земельна ділянка – військове містечко № 230), що поблизу Львова.

Як пояснила Леся Турашвілі, голова ГО "Соціальний захист населення та учасників АТО", спершу Олег Синютка обіцяв цю землю учасникам добровольцям, які співпрацювали з кооперативом «Садівниче товариство «Краєвид», але врешті-решт учора видав розпорядження про надання в майбутньому цієї землі для 143 учасників АТО, чиї документи чітко перевіряли та затвердили на комісії при ЛОДА.

Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
1/4

"Я знаю, що вони (кооператив «Краєвид» та його добровольці, - ред.) написали листа до Дмитра Яроша, що начебто Львівська ОДА образила добровольчі батальйони. При цьому наголошу, що раніше йшлось про виділення їм 30 земельних ділянок, а вчора вже на комісії вони вже просили 70 ділянок", - зазначила Леся Турашвілі. 

Також голова ГО розповіла, що відбулось кілька судових засідань із цього приводу.

"Першу інстанцію виграли представники кооперативу, однак ми навіть не були попереджені про це судове засідання. Апеляцію та касацію виграли ми", - додала Леся Турашвілі.

Гал-інфо дізналось позицію добровольчих батальйонів (НР «ДІЯ», "Госпітальєри", "Айдар" та "Правий сектор"), представникам яких кооператив "Краєвид" і мав виділити частину землі. 

Зокрема, Олена Живко, координатор НР «ДІЯ» Львівщини, волонтер, у коментарі Гал-інфо розповіла, що днями вона особисто спілкувалась із Олегом Синюткою, обговорювала можливість того, що ділянки одержать і представники об'єднання "Патріоти 3" (їм ОДА надала землю), і добровольці, які скооперувались з "Краєвидом" (залишились без землі).

Фото: Олена Ляхович
Фото: Олена Ляхович
1/1

"Я просила, щоб хоча б близько 10 наших добровольців, які після війни стали людьми із інвалідністю чи є важкопораненими, отримали б ці ділянки, але голова Львівської ОДА категорично відмовився надавати будь-які ділянки для них", - зазначила Олена Живко.

За її словами, представники добровольчих батальйонів є соціально незахищені, натомість учасники бойових дій, які зараз претендують на ці ділянки, вже отримали і по 100 тис. грн від держави, а дехто із них - по 2-3 земельні ділянки. 

"Я, як людина, яка від 2011 року захищаю добровольців, не дозволю такого ставлення до них. Ми виборюватимемо це право для добровольців", - додала  координатор НР «ДІЯ» Львівщини.

Переглянути розпорядження голови Львівської ОДА про розподіл земельних ділянок можна за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ