Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Свідки заперечили причетність війск ЗСУ до смерті хлопчика на Донбасі, - Дейниченко

Представник інтернет-проєкту «Стопфейк» Руслан Дейниченко заявив, що свідки загибелі хлопчика Владислава Дмитрієва на окупованому Донбасі спростували російський фейк про «вбивство дитини дроном ЗСУ».
фото з відкритих джерел

Про це він заявив 12 квітня під час брифінгу «Загибель дітей на окупованих територіях: як Росія ескалює ситуацію в інформаційному полі», - інформує Детектор Медіа.

За словами Дейниченка, «Стопфейку» вдалося поговорити зі свідками-сусідами, але жоден не сказав, що чув звук безпілотника. Сусіди переконані, що вибухнув якийсь вибуховий пристрій, який зберігався у будинку.

«Реакція, які ми побачили, переконує нас, що не існує жодних доказів, що це був дрон ЗСУ», – зазначив Дейниченко.

Також Дейниченко звернув увагу на реакцію місцевих телеканалів з окупованих територій. Зокрема він зауважив:

«Не було репортажів з місця загибелі Владислава, але раніше, через найдрібніший привід, на місце завжди їхали знімальні групи».

Також він звернув увагу, що бойовики скаржились на відсутність реакції на загибель дитини спостережної місії ОБСЄ. зокрема він зазначив:

«Однак, в самому звіті ОБСЄ йдеться, що їм повідомили про загибель дитини лише на 3 день. Про смерть дитини спостерігачів повідомили медики. Отже, через три дні ОБСЄ вже не могла зібрати якусь якісну інформацію з місця трагедії»

Водночас, Дейниченко нагадав, що російські медіа плутали фотографії дитини, стать, дату народження, єдине, про що вони стверджували, що «бомбу скинули з безпілотника».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ