Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Світові лідери засудили замах на Трампа

Світові лідери засудили замах на життя експрезидента США Дональда Трампа під час мітингу в Пенсільванії.
Фото з відкритих джерел

Свою реакцію на замах вони висловили у соцмережах.

Після інциденту президент США Джо Байден написав, що його поінформували про стрілянину на мітингу Дональда Трампа в Пенсильванії і він радий почути, що Трамп у безпеці і з ним все гаразд.

"Я молюся за нього, його сім'ю і всіх тих, хто був на мітингу, і чекаю подальшої інформації. Ми з Джилл вдячні Секретній службі за те, що вони доставили його в безпечне місце. Такому насильству немає місця в Америці. Ми повинні об'єднатися як одна нація, щоб засудити його", — наголосив Байден.

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн також відреагувала на замах на Трампа.

"Я глибоко шокована стріляниною, що сталася під час передвиборчого мітингу колишнього президента Трампа. Я бажаю Дональду Трампу якнайшвидшого одужання і висловлюю свої співчуття родині невинної жертви. Політичному насильству немає місця в демократії", — написала фон дер Ляєн.

Канцлер ФРН Олаф Шольц назвав підлим напад на кандидата в президенти США Дональда Трампа.

"Я бажаю йому якнайшвидшого одужання. Мої думки також з людьми, які постраждали від нападу. Такі акти насильства загрожують демократії", — написав Шольц.

Президент Франції Еммануель Макрон назвав замах на Трампа "трагедією для декмократій".

"Мої думки з президентом Дональдом Трампом, жертвою замаху, якому я надсилаю найкращі побажання якнайшвидшого одужання. Один активіст загинув і кілька отримали поранення. Це трагедія для наших демократій. Франція поділяє шок і обурення американського народу", — наголосив Макрон.

Прем'єр Великої Британії Кір Стармер також засудив політичне насильство на мітингу Трампа.

"Я шокований шокуючими сценами на мітингу президента Трампа, і ми надсилаємо йому та його родині наші найкращі побажання. Політичному насильству в будь-якій формі немає місця в наших суспільствах, і мої думки з усіма жертвами цієї атаки", — написав Стармер.

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо назвав напад "політичним насильством".

"Я обурений стріляниною в колишнього президента Трампа. Це неможливо переоцінити — політичне насильство ніколи не є прийнятним. Мої думки з колишнім президентом Трампом, з тими, хто був на заході, і з усіма американцями", — написав Трюдо.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу, який одного разу назвав Трампа “найбільшим другом, якого будь-коли мав Ізраїль у Білому домі”, сказав, що він і його дружина були “шоковані нападом”.

“Ми молимося за його безпеку та швидке одужання”, — написав Нетаньягу.

Американський мільярдер Ілон Маск публічно підтримав Дональда Трампа в заяві через кілька хвилин після стрілянини.

"Я повністю підтримую президента Трампа і сподіваюся на його швидке одужання", — написав він у соцмережі X.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ