Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Світові ціни на нафту повільно знижуються

Під час електронних торгів на біржах у Лондоні і Нью-Йорку світові ціни на основні марки нафти знизилися після двох сесій сильного зростання. Про це свідчать оперативні дані торгів

«Червневі ф'ючерси на легку нафту марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) подешевшали на 2,3%, до $43,18 за барель. А на Лондонській біржі ICE Futures ф'ючерси на нафту марки Brent з поставкою в червні впали на 2,8%, до $44,53 за барель», - йдеться в повідомленні.

Факторами зниження цін можна розглядати суперечливі фундаментальні фактори: з одного боку, обсягу запасів нафти в США продовжує зростати, з іншого - обсяг видобутку нафти в США минулого тижня знизився.

Також вийшли дані про зростання імпорту нафти Китаєм у березні (на 21,6% до рівня минулого року до 7,7 млн. барелів на день, почасти через збільшення державних запасів). Зростання обсягу імпорту нафти Китаєм допомогло зменшити побоювання уповільнення споживання нафти цією країною.

Нагадаємо: раніше нафта дорожчала через зниження курсу долара. Американська валюта подешевшала на слабких статданих з ринку нерухомості - число новобудов у США в березні впало на 8,8% з лютого, до мінімальних з жовтня 1,09 млн в перерахунку на річні темпи.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ