Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Світильники точкові: додаємо гармонії і розставляємо акценти

Щоб забезпечити рівномірне світло по всій площі кімнати, або, навпаки, виділити той чи інший елемент інтер’єру, поряд із джерелами загального освітлення використовують світильники точкові.

Такі світильники – це пристрої, які дають локальне світло і відзначаються невеликими габаритами. На ринку представлене велике різноманіття моделей, призначених для різної мети: підсвічування вітрин, меблів чи дзеркал, установки в натяжні чи гіпсокартонні стелі і т.д. Завдяки розмаїттю брендів і дизайнерських рішень сьогодні точкові світильники купити можна в багатьох магазинах, на будь-який смак, як для житлових приміщень, так і для спортзалів, салонів краси, басейнів.

Як правильно вибрати і купити точковий світильник

Перед тим, як купити точковий світильник, слід дізнатись, на які види класифікуються такі аксесуари. За конструкцією вони можуть бути:  

  • Стаціонарними (світять в одному напрямку);
  • Поворотними (з можливістю регулювання напряму потоку світла).  

За способом монтажу поділяються на:

  • Вбудовані (встановлюються у спеціальні ніші);
  • Накладні (закріплюються на майже будь-якій рівній поверхні);
  • Підвісні (корпус підвішений на довгому кабелі живлення, який також виконує декоративну функцію).  

Варто звернути увагу на те, що кожен точковий світильник передбачено для використання певного виду ламп: галогенних, світлодіодних чи ламп розжарювання.  

Вибір певного виду диктується метою використання: наприклад, для натяжних стель підходять стаціонарні вбудовані варіанти, для підсвічування картини на стіні чи додаткового освітлення робочої зони – накладні, і т.д.

Точковий світильник: плюси та мінуси 

До переваг таких пристроїв відноситься можливість створити комфортне для очей освітлення, додати оригінальності в обстановку приміщення, а також надійна конструкція і невибагливість у догляді. Точковий світильник з енергозберігаючою лампою використовує дуже мало електроенергії, що дозволяє зменшити витрати. Мінусів небагато, і з ними легко «справитись»: складний монтаж (цим повинні займатись спеціалісти), ймовірність перегоряння кількох лампочок одночасно (запобігти цьому допоможе правильне з’єднання, яке дозволяє автономно вмикати чи вимикати їх в окремих зонах), у деяких випадках може плавитись поверхня натяжної стелі (питання вирішується шляхом заміни ламп на менш потужні).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ