Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"Свобода" "за межею" коаліції, - Ганущин розповів із ким можна об'єднуватись

Перше засідання сесії Львівська обласна рада VIII скликання може відбутися вже 1 грудня. Про це повідомив голова Львівської обласної ради попереднього скликання Олександр Ганущин.

"Найближчим часом 9 політичних депутатських фракцій, партії яких отримали 5% і більше голосів виборців, визначаться у який спосіб вони формуватимуть дієздатну депутатську більшість.

Ту більшість, котра спільно генеруватиме усі рішення Львівської облради, відстоюватиме їх у постійних депутатських комісіях та голосуватиме в сесійному залі.

І, звісно, саме ця більшість (у Верховній Раді України її ще називають коаліцією) нестиме політичну відповідальність за роботу обласної ради і обере президію (голова, заступники, постійні комісії), котра управлятиме усіма процесами", - написав Олександр Ганущин.

Він виклав своє бачення на майбутню депутатську більшість, яка формуватиметься довкола Європейської Солідарності, яка перемогла на місцевих виборах.

"Фракція "Європейська Солідарність" є переможцем цих місцевих виборів, і як її представник викладаю своє бачення на майбутню депутатську більшість:

  • Європейська Солідарність – 28 депутатів;
  • Батьківщина – 7 депутатів;
  • Голос – 7 депутатів;
  • Народний Рух України – 6 депутатів;
  • Українська Галицька Партія – 6 депутатів.

Саме ці 5 політичних сил мали б, на мою думку, створити стійку депутатську більшість, котра б працювала на Винниченка майбутні 5 років.

Хто за межею?

  • ВО "Свобода" – 6 депутатів. Тому що «Солідарність» саме з ними мала найбільші проблеми у минулому скликанні. І, зрештою, бо при формуванні обласних рад у сусідніх Тернополі та Івано-Франківську  вони переступили червоні лінії.
  • Об'єднання "Самопоміч" – 9 депутатів. Ну надто ми вже розійшлися в поглядах, особливо на останніх виборах міського голови Львова", - написав Ганущин.

Також він розповів із ким не можна об'єднуватись.

"Із ким не можна. Або про головне – про «червоні лінії»:

  • "Слуга Народу" – 9 депутатів. Тому що ми зовсім різні або полярні. Бо це зрада виборця. Зрештою, гарні хлопці і дівчата на Львівщині не виправдовують проросійські цінності, знищення економіки і «турбопрофесійність» усієї команди Володимира Зеленського.
  • "За майбутнє" – 6 депутатів. Самі люди симпатичні, а от партія – ні. Зрештою, справа навіть не в Коломойському і ще там комусь. Якось не виходить з тими, чий лідер відкрито зневажає нашого у прямих ефірах.

Ось таке моє бачення, моя візія на побудову сильної, дієздатної і проєвропейської обласної ради. Уже найближчим часом представлятиму її як один із можливих кандидатів від Європейської Солідарності на голову Львівська обласна рада всередині фракції", - написав Олександр Ганущин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ