Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Силові органи не реформувались за часи української незалежності – Олесь Доній

«Великих змін у реформуванні силових структур України за часи української незалежності фактично не відбувалось», – зазначив «Гал-info»політолог Олесь Доній. На його думку, немає нічого дивного у тому, що ГПУ, СБУ і МВС працюють в умовах політичних замовлень і виконують політичні рішення.
            «Я давно зауважував, що Служба безпеки України є перереформованим уламком КДБ, тому і використовує методи політичного тиску, а також займається „кришуванням” накопичення капіталу. «Прокуратура України також використовує метод політично-економічного тиску, адже це теж нереформований орган силових структур, який враховує певні інтереси політичних лідерів. Усі, хто стикався з Генпрокуратурою, знає, наскільки цей орган є корумпованим і працює не на закон, а на владу», – сказав Олесь Доній.
            Політолог переконаний, що поряд з тим варто звертати увагу на політиків, які роблять подібні заяви. «Анатолій Кінах не сказав принципово нічого нового, проте якщо оцінювати його заяву загалом, то варто зазначити, що політикам вигідно робити подібні заяви з метою впливу на кадрові призначення у силові структури держави. Такі заяви повинні сприяти очищенню структур, проте ще жодні кадрові призначення «знизу» не змінили ситуацію загалом. Президент Віктор Ющенко мав би призначати компетентних людей на відповідальні посади у Прокуратуру, Службу безпеки і Міністерство внутрішніх справ, проте Віктор Ющенко познайомився із новопризначеними керівниками, зокрема Олександром Медведьком і Василем Цушком у момент їх призначення на посади, що не є нормально у цивілізованих державах. Необхідно проводити комплексне реформування силових структур, проте ще жодна українська влада цим не займалась», – зазначив Олесь Доній.
            Нагадаємо, голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій Кінах заявив, що Генеральна прокуратура, Міністерство внутрішніх справ і Служба безпеки України починають працювати на умовах політичних замовлень. «Це недопустимі речі, це межа, яку не можна переступати», – сказав народний депутат Анатолій Кінах.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ