Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Син екс-глави РДА на Закарпатті незаконно віз $400 тис за кордон

1/2
Як повідомила прес-секретар Генерального прокурора Лариса Саган, прокуратурою Закарпатської області розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання владою або службовим становищем службових осіб МП "Солотвино" Закарпастької митниці ДФС.

За інформуванням Держприкодонслужби України та на виконання доручення голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, прокуратурою Закарпатської області розпочато кримінальне провадження за фактом зловживання владою або службовим становищем службових осіб МП "Солотвино" Закарпастької митниці ДФС (ч.2.ст 364 КК України).

Попередньо встановлено, що митники МП "Солотвино", зловживаючи своїм службовим становищем, не здійснили належним чином митне оформлення автомобілю "Maserati", який рухався з України в Румунію у напрямку "виїзд".

Внаслідок таких незаконних дій працівників митниці на теритторію Румунії, без належного митного декларування було провезено близько 400 тис.дол США готівкою.

Зокрема, вже румунські поліцейські виявили заховані під запасним колесом 400 тисяч американських доларів Внаслідок таких протиправних дій митників охоронюваним законом державним інтересам спричинено тяжкі наслідки.

Наразі тривають першочергові слідчі дії.

Як повідомив на своїй сторінці в Facebook Геннадій Москаль, син колишнього голови РДА на Закарпатті намагався незаконно вивезти за кордон 400 тисяч доларів готівкою.

Учора ввечері прикордонна поліція Румунії затримала двох громадян України, мешканців Тячівського району Закарпатської області: 24-річного Михайла Йовдія та його дружину – 23-річну Олену Йовдій. Обоє перетнули українсько-румунський кордон на автомобілі Maserati у міжнародному пункті пропуску «Солотвино – Сігет Мармацієй».

За кермом Maserati знаходилася Олена Йовдій, а її чоловік сидів на пасажирському місці. Під час огляду автомобіля румунські поліцейські виявили 400 тисяч американських доларів, захованих під запасним колесом. Всупереч митним правилам гроші не були задекларовані ні при виїзді з України, ні при в’їзді в Румунію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ