Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Синоптики попередили про грозу та високу пожежну небезпеку

За прогнозом Львівського регіонального центру з гідрометеорології, по місту Львову 14 вересня вранці та вдень очікується гроза, град. Також 15 – 16 вересня буде висока (4-й клас) пожежна небезпека.
Фото: Гал-інфо

Міське управління з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони нагадує правила поведінки під час грози.

Якщо ви вдома – зачиніть усі вікна та двері, щоб не було протягу, бо він притягує кульову блискавку; вимкніть з мережі усі електричні прилади – вони притягують блискавки, зокрема й телефон – є загроза влучання блискавки під час розмови. Перебуваючи на вулиці – не ховайтесь під деревами, бо вони притягують блискавки; також є небезпека падіння важких гілок, які можуть зламатись від поривів вітру і завдати шкоди; уникайте металевих парканів, рекламних щитів, стін, біля яких ростуть дерева, вуличних ліхтарів, металевих веж, опор електропередач і, в жодному разі, не розкривайте парасольки, якщо маєте її з собою – металеві прути притягують розряди;

Також мерія закликає дотримуватись правил пожежної безпеки і не випалювати суху рослинність, а також не забувати телефонувати на «102» та «103», коли бачите такі горіння та паліїв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ