Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Синоптики попередили про високу пожежну небезпеку на завтра

17 липня у Львові очікується висока пожежна небезпека (4-й клас). Про це застерігають у Львівському регіональному центрі з гідрометеорології.

Як пояснюють у міському управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони, причиною лісових та торф’яних пожеж може стати необережне поводження з вогнем чи випалювання сухої трави. Ці пожежі можуть призвести до загоряння будівель, дерев'яних мостів, ліній електропередач та зв'язку на дерев'яних стовпах тощо.

Водночас, горіння торфу та коренів рослин може спричинити також підземні пожежі, а сильний вітер може переносити так звані «стовпчасті завихрення» гарячої золи і палаючого торф'яного пилу на великі відстані, і викликати цим нові загоряння.

 «Якщо ви опинилися поблизу вогнища у лісі або на торфовищах і не маєте можливості своїми силами впоратися з його локалізацією, негайно попередьте тих, хто є поблизу, щоб якнайшвидше вийти з небезпечної зони. Вийшовши на відкритий простір або галявину, дихайте повітрям біля землі – там воно найменш задимлене, рот і ніс при цьому прикрийте ватно-марлевою пов'язкою або тканиною. Одразу повідомте про місце, розміри та характер пожежі у пожежну службу та адміністрацію населеного пункту», - зауважують в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони ЛМР.

Мешканців Львівської громади вкотре просять не спалювати суху рослинність, а також не забувати телефонувати на «102» та «103», коли бачать такі горіння та паліїв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ