Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Синоптики: січень цього року може бути суворим

За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології, з небезпечних явищ погоди характерними для січня є часті хуртовини, ожеледі та тумани, сильні снігопади, поривчастий вітер та різкі перепади температур повітря. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

За багаторічними даними синоптиків, січень – найхолодніший місяць року, переважно зі стійким сніговим покривом, з частими хуртовинами, ожеледдю та туманами. Також для січня характерні різкі перепади температур повітря, сильні снігопади, поривчастий вітер, ожеледиця на дорогах, снігові замети, які створюють несприятливі умови для діяльності господарського комплексу. Нерідко спостерігається налипання мокрого снігу.

Абсолютний мінімум температури 29 – 39° морозу. Абсолютний максимум температури 13 – 16° тепла. Найбільша висота снігового покриву, зазвичай, спостерігається в третій декаді січня. Ожеледь відмічається в середньому 1 – 7 днів на місяць.

Очікувана середня місячна температура повітря на рівнині 1º морозу, в горах 2º морозу. Очікувана кількість опадів на рівнині 45 мм, в Карпатах 80 мм.

За даними АМСЦ Львів, за останні 10 років середня місячна температура повітря коливалась від 7,2° морозу до 2,4° тепла. Місячні суми опадів коливались від 38,8 до 76,3 мм.

Найхолоднішим був січень 2010 року з середньою місячною температурою 7,2º морозу, а найтеплішим – січень 2007 р. з середньою місячною температурою повітря 2,4º тепла, при нормі  4,6º морозу.

За кількістю опадів, січні були переважно вологими. Найвологішим був січень 2013 р. з кількістю опадів 76,3 мм (182 % норми). Найсухішим – січень 2009 року з кількістю опадів 38,8 мм (92 % норми).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ