Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Сирський: Наші цілі залишаються незмінними

Командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський заявив, що наші цілі залишаються незмінними - утримати позиції, виснажити ворога.

Про це він сказав у коментарі агентству Reuters.

"Наші цілі залишаються незмінними: утримати наші позиції... виснажити ворога, завдавши йому максимальних втрат", - заявив Сирський 

Командувач зазначив, що Росія намагається перехопити ініціативу, оскільки вторгнення наближається до другої річниці. За словами Сирського, окупанти наступають на декількох напрямках уздовж східного фронту з метою отримати повний контроль над промисловим регіоном Донбасу, незважаючи на великі втрати в живій силі та постачанні. Росія також сподівається повернути собі втрачені позиції на півдні Херсонської та Запорізької областей, додав він.

Українські війська, як наголосив Сирський, перебувають в активній обороні: тримають противника в напрузі, шукаючи можливості для нанесення удару, намагаючись повернути собі ініціативу.

Бойові дії з обох сторін мають менший масштаб, щоб зберегти боєприпаси і людей, додав він, припускаючи, що Росія також навчилася реагувати і скорочувати втрати.

"Наступи на рівні батальйону - велика рідкість", - сказав Сирський, додавши, що ширше використання дронів призвело до зміни тактики.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ