Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Ситуація навколо жовківського «Укрветсанзаводу» вимагає втручання Генпрокуратури та МВС

Запит на ім’я Генерального прокурора України Юрія Луценка та Міністра МВС Арсена Авакова подав 6 серпня 2016 року народний депутат України, Голова Політради партії «Українське об’єднання патріотів -УКРОП», Тарас Батенко. Про це повідомила прес-служба Львівської обласної регіональної парторганізації політичної партії "Українське об'єднання патріотів - УКРОП".

«На території Жовківської філії ДП «Укрветсанзавод» (підпорядковується Державній ветеринарній та фітосанітарній службі України) склалася критична екологічна ситуація, - йдеться у зверненні Тараса Батенка, - як стало мені відомо з численних звернень громадян та, зокрема, від голови комісії з питань сільського господарства, екології та раціонального використання природних ресурсів, депутата Жовківської районної ради від партії УКРОП Муравського Ігоря Васильовича. На території заводу під відкритим небом розкладаються тони трупів мертвих тварин на площі більше ніж 50 га., утворюючи так званий скотомогильник, що створює загрозу та смертельну небезпеку життю і здоров'ю мешканців Жовківського району».

Укропівці Жовківщини після закриття Грибовицького сміттєзвалища намагаються врегулювати проблему із несанкціонованими захороненнями тварин, що везуть на Жовківську філію ДП «Укрветсанзавод», котра розміщена неподалік від районного центру міста Жовкви.  Раніше, ця проблема не стояла аж настільки гостро, через те, що у незаконний спосіб, але частину таких відходів скидали саме на сміттєзвалище.

Як з’ясували активісти УКРОПу та журналісти, підприємство замість утилізації та спалювання залишків тварин, частково знищує їх на закритій території заводу у відкритих вогнищах просто посеред двору чи прикопує у навколишніх землях, провокуючи рознесення смертельно небезпечних хвороб та крайню антисанітарію.

Ані активістів, ані ЗМІ, ані представників місцевої влади і правоохоронних органів, навіть через приписи, на територію заводу не допускають. Громада Жовківщини організувала цілодобове чергування аби припинити незаконну діяльність підприємства. Стало відомо, що заводові перекрили газ за несплату, проте прийом тваринних відходів керівництво заводу не припинило, оскільки за це платять чималі кошти.

Завод є філією. Представниками численних ЗМІ зафіксовано, як київське керівництво ДП «Укрветсанзавод» в телефонній розмові висловилось категорично проти перевірки, призначеної місцевими органами влади. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ