Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Ситуація у Києві контрольована на 100% Україною, – Подоляк

Ситуація щодо російського вторгнення у Києві наразі контрольована на 100% українськими силовиками.

Про це заявив радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк в ефірі парламентського телеканалу "Рада", повідомляє Укрінформ.

Так, він констатував, що від учорашнього вечора і впродовж усієї ночі проти 26 лютого тривають постійні ракетні та авіаційні обстріли території міста Києва. Подоляк зауважив, що йдеться конкретно про місто, а не про його околиці.

"Ми розуміли, що сьогоднішня ніч буде найтяжчою, тому що росіяни використали практично всі свої ресурси, ввели в бій усі свої резерви. Для них це принципово. Вони розраховували на бліцкріг, якого не сталося… І висадка десантів, і спроби зайти бронетехнікою – все це абсолютно професійно відбито нашими Збройними Силами", – додав радник глави ОПУ.

Подоляк запевнив, що Національна поліція України, Сили територіальної оборони дуже добре працюють у Києві. "Якщо ЗСУ працює по околицях міста, не дає розгорнутися будь-яким суттєвим підрозділам російської армії, то в самому місті абсолютно ефективно працюють саме загони тероборони. З‘ясувалося, що люди виходять, захищають свої будинки. Це все те, чого не чекали аналітики російського генштабу", – пояснив він.

Крім того, Подоляк підкреслив, що Національна поліція чітко розуміє "хто є хто". За його словами, практично всі ДРГ, яких на початку було багато, зафіксовані і частково знищені.

"Ситуація в місті Києві контрольована на 100%. Так, у нас є бої. Є локальні бої. На Берестейці, наприклад. Де була спроба захопити військову частину. Відбито. По будь-якому напрямку, де відбувається те чи інше боєзіткнення, українські ЗС, Нацпол, тероборона отримують перемогу. Важливо зрозуміти, що сьогоднішня ніч показала, що ніяких шансів у Російської Федерації нема і точно не буде", – наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві російські війська били по військовій частині в районі метро "Берестейська". Наразі напад відбитий.

На столичній Шулявці у військовій частині пролунав вибух, його причину з'ясовують.

Сили російських загарбників намагалися атакувати ТЕЦ-6 у районі житлового масиву Троєщина. За даними заступника голови КМДА Андрія Крищенка, наразі теплоелектроцентралі нічого не загрожує.

У Держспецзв'язку поінформували, що у Києві тривають запеклі бої. ЗСУ відтісняють російських диверсантів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ