Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Такий рівень мистецтва буде культурним шоком для європейців – французький експерт про скульптури Пінзеля

Сьогодні, 7 квітня, у Львівській облдержадміністрації відбулася зустріч голови ЛОДА Миколи Кмета та голови Львівської обласної ради Мирослава Сеника з делегацією з музею Лувра, під час якої обговорено питання експонування скульптур Іоана Георга Пінзеля у цьому музеї.
Делегація прибула до Львова на запрошення Львівської облради. Голова ЛОР Мирослав Сеник зазначив, що хотілося б, аби скульптури майстра побачили не лише в Україні, а й у всьому світі. «А краще, ніж Лувр, цього не зможе зробити ніхто», -- додава СЕник.
Попередньо виставка запланована на осінь 2011 року. Скульптури запланована вситавити у каплиці, де колись складав присягу французький король Людовік XIV, що має підкреслити релігійний зміст скульптур.
Генеральний реставратор департаменту скульптур музею Лувр Женев`єва Бреск-Ботьє зазначила: «Ми зацікавлені усіма творами, і хочемо їх експонувати якнайбільшу кількість. Через твори Пінзеля ми можемо показати Україну XVIII століття. Такий рівень мистецтва буде культурним шоком для європейців». Вона відзначила, що колекція в музеї Пінзеля зібрана дуже професійно.
Наступні кілька днів делегація відвідає Іван-Франківську та Тернопільську області, де ознайомитися з іншими творами Пінзеля.
Як зазначив під час зустрічі директор Львівської галереї мистецтв Борис Возницький, зацікавлення творами Пінзеля висловила Національна галерея в Нью-Йорку з тим, щоб провести виставку у 2012 році.
Кількість скульптур Пінзеля, що поїдуть до Лувра, наразі ще не визначено, відтак, не відомою є і сума, на яку їх буде застраховано.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ