Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Тандіт: затриманий в ОРЛО блогер говорив, що думав

СБУ отримала інформацію про захоплення в заручники в окупованому Луганську блогера під ніком Edward Ned.

Про це сьогодні ЛІГА.net повідомив радник глави СБУ Юрій Тандіт. 

"Я не хотів би, скажімо так, поки говорити про оперативну інформацію без певної процедури. Можу лише сказати, що подібні випадки підтверджують, що, на жаль, з боку ОРЛО і ОРДО на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської області абсолютно немає ніякої адекватної поведінки з боку тих, хто приймає рішення", - сказав тандем. 

За його словами, в окупованому Донбасі терористи щодня затримують громадян України. 

"Єдине, в чому можна звинуватити з боку цієї людини (блогера, - ред), так це в тому, що він є чесним громадянином України, і може говорити те, що він думає. Навіть за це людей затримують, і вони можуть без суду і слідства зникнути на деякий час", - підкреслив Тандіт. 

Тандіт сказав, що СБУ готова до звільнення заручників за принципом один на трьох, коментуючи інформацію ЛІГА.net про те, що бойовики вимагають в обмін на нього трьох людей. 

"На сьогодні ми готові в рамках чинного закону віддавати людей, які підозрюються в скоєнні злочинів, і Василь Грицак  (глава СБУ, - ред) про це говорив, що ми готові обміняти одного нашого заручника на трьох або навіть чотирьох людей, які можуть бути туди передані", - зазначив радник СБУ. 

Минулого тижня в окупованому Луганську бойовики терористичної організації ЛНР взяли в заручники блогера під ніком Edward Ned. За інформацією ЛІГА.net, проросійські найманці звинувачують його в нібито шпигунстві і зв'язках батальйоном Айдар. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ