Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Таран назвав "недосяжною метою" адаптацію ЗСУ до стандартів НАТО найближчим часом

Головним завданням Міністерства оборони України, замість недосяжної мети цілковитої адаптації Збройних Сил до стандартів НАТО найближчим часом, має бути максимальне забезпечення здатності ЗСУ взаємодіяти з силами Альянсу.

Про це у середу в Києві заявив новопризначений міністр оборони України Андрій Таран, передає УНН.

"Нагальною потребою реформування військової сфери є і робота щодо впровадження у Збройних Силах України стандартів НАТО. В той же час, враховуючи наші реалії, головним завданням Міністерства оборони, замість амбіційної, але недосяжної найближчим часом мети цілковитої адаптації Збройних Сил України до стандартів НАТО, у нас має бути цілком реальна мета – максимальне забезпечення здатності Збройних Сил України взаємодіяти з силами Альянсу", - сказав Таран.

З його слів, на теперішній час у Збройних Силах України проходить переведення системи органів військового управління на JGS-структури, але зміна структури воєнного керівництва країни є лише складовою багатовимірного процесу реформування ЗСУ.

Саме тому, на думку міністра, важливим є питання завершення розмежування повноважень між міністерством оборони, головнокомандуючим ЗС та Генштабом у новій структурі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ