Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Тариф на перевезення у Львові: чому мовчить громадська рада?

У Львові вже декілька днів тривають суперечки стосовно підвищення тарифу на проїзд в громадському транспорті. Ми вирішили поцікавитись в голови Громадської ради при управлінні транспорту ЛМР про їх позицію стосовно цього питання.
На маршрути Львова з понеділка вийдуть нові МАЗи. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
На маршрути Львова з понеділка вийдуть нові МАЗи. Фото Гал-інфо, Олена Ляхович
1/1

Як зазначив в коментарі Гал-інфо голова Громадської ради Мирослав Голяк, члени ради в основному зайняті основною роботою і реагують на проблеми транспорту з великою затримкою.

"Через постійні прогули членів ГР фактично неможливо приймати дискусійні рішення, бо формально кворум хоч і є, але рішення не буде виглядати легітимним в очах громади", - зокрема зазначив Мирослав.

За словами Голови громадської ради, на даний час з 13 її членів участь в засіданнях в основному беруть 5-6 осіб: Ірина Ревунова, Віталій Пітула, Іван Велійка, Юрій Кривенко та Мирослав Голяк.

"До останнього часу активну участь брав Святослав Товстига, але він нас ігнорує з часу зміщення з посади голови ГР. Решта прогульники", - додав Мирослав.

Стосовно підвищення тарифу, то в Громадській раді немає якоїсь єдиної позиції з цього питання. Саме тому члени ради і не були ініціаторами Громадських слухань з питань підвищення тарифу.

"Моя особиста - підвищення можливе лише для маршрутів з великими автобусами. Але така пропозиція буде незаконною", - зазначає Мирослав.

Нагадаємо, 26 листопада 2018 року відбудеться громадське слухання щодо недопущення підняття ціни на проїзд у громадському транспорті м. Львова без суттєвого покращення якості обслуговування та графіку маршрутів. Ініціатором слухань виступили депутати ЛМР від УКРОПу.

Місце проведення: великий сесійний зал Львівської міської ради (м. Львів, пл. Ринок, 1).

Реєстрація учасників: 17.30−18.30. Початок заходу о 18.30.

На даний час у Львові триває збір підписів під трьома петиціями стосовно тарифів на проїзд.

Перша петиція вже практично зібрала необхідні 500 голосів, це петиція про "Підвищення тарифу на проїзд лише після запровадження е-квитка".

Друга, зареєстрована депутатом від УКРОПУ, петиція "Щодо недопущення підвищення ціни на проїзд у громадському транспорті міста Львова без суттєвого покращення якості".

А також петиція Галини Велійки, "Що до необхідності перегляду вартості проїзду автомобільним транспортом для уникнення повної зупинки", про підвищення тарифу до 9 гривень. Ця петиція наразі не користується популярність у Львів'ян.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ