Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Театр Франка не братиме участь в Театральній Олімпіаді в Будапешті через росіян

Національний академічний драматичний театр імені Івана Франка відмовився брати участь у Х Театральній Олімпіаді в Будапешті (Угорщина) через включення росіян до програми.

Про це повідомили представники театру у своєму Facebook.

"Більше чотирьох місяців тому ми надали згоду на участь в Театральній Олімпіаді вистав "Кар’єра Артуро Уї" та "Калігула" тільки після того, як отримали запевнення від організаторів про відсутність у програмі представників країни-агресора Росії", – заявили в театрі.

Зазначається, що в листі до організаторів від 19 січня 2023 року вони ще раз повідомили про свою позицію й наголосили, що заклики до пошуку "діалогу без політики" та відновленню "зруйнованих мостів" з російськими митцями є абсолютно неприйнятним.

"Також у рамках Олімпіади відбувся показ його кінофільму "Петрополіс" з Антоном Шагіним у головній ролі – російським актором, який активно підтримує війну проти України", – додали у театрі.

Тож театр Франка оголосив, що відмовляється брати участь у цьому заході. Натомість займеться підготовкою до участі у декількох інших міжнародних фестивалях в Європі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ