Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Театр імені Юрія Дрогобича презентує масштабну прем’єру «Від хреста до Христа»

До міжнародного Дня Театру 27 березня 2024 року Львівський академічний обласний музично-драматичний театр імені Юрія Дрогобича представляє прем’єру масштабного проєкту «Від хреста до Христа».

Вистава насичена елементами народної обрядовості та українського фольклору, сучасними ритмами та стилізованою сценографією.

«За жанром «етно-рок фантазія» змальовує життєвий шлях в атмосфері ритуалів, які супроводжують та оберігають українців з давніх-давен. Композиція поділена на блоки: народження – обряди весняно-літнього циклу – весілля – обряди зимового циклу – свято Великодня – похорон. Початок життєвої дороги символізує перший натільний хрестик, який отримує дитина, а завершенням земного життя є перехід до світу, де Христос чекає на кожного, аби дати йому життя вічне.

Метаморфози, що відбуваються з людиною впродовж цієї подорожі, стають центром дослідження дійства на основі пісень, танців, фольклорних та церковних текстів, а також цитат з творів Михайла Коцюбинського, Василя Стефаника, Йоганна Вольфганга Ґете та Публія Овідія Назона», – повідомили у театрі.

Участь у постановці візьме увесь творчий склад колективу: актори, музиканти, артисти балету. Автор сценарію і режисер-постановник Олександр Король, композитор Артем Браташ, художники-постановники заслужений художник України Ярослав Данилів та Юлія Гнатенко, хореографи-постановники Ірина Погоріла та Олег Копильчак.

Прем’єрні покази відбудуться 27 березня о 18.00; 30 та 31 березня о 16.00.

Адреса театру: м. Дрогобич, вулиця Театральна, 1.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ